Eetcafé "Het Vergulde Ros"
Gemeenteweg 392
7951 PH Halfweg (Staphorst)
E. info@hetvergulderos.nl

Reserveren? Bel naar
0522 - 44 18 06

Openingstijden

Openingstijden per maandag 16 juli 2018

vanaf maandag 27 augustus 2018 weer onze traditionele openingstijden

Maandag12.00 uur
Dinsdag 12.00 uur
Woensdag 12.00 uur
Donderdag 12.00 uur
Vrijdag 12.00 uur
Zaterdag 12.00 uur
Zondag 11.00 uur

Geschiedenis ”Het Vergulde Ros”

Het café ”Het Vergulde Ros” heeft al een rijke historie. Het werd gebouwd omstreeks 1900 door Jan Bouwman, een boer en paardenhandelaar uit Halfweg. Het café bestond toen uit een gelagkamer, met daarin twee beddensteden en een grote potkachel.

Direkt achter de gelagkamer was de dele, met daaraangrenzend de koestal en de varkenshokken, waarachter twee grote schuren stonden waarin 100 paarden konden staan. Buiten de paardenhandel in de omgeving deed Jan Bouwman in het begin van deze eeuw ook zaken met Spanje, Engeland en Denemarken.

Na de oorlog werd deze handel overgenomen door een kleinzoon, die eveneens Jan Bouwman heet, en het café door Meilof Bouwman, die bij het café een klein zaaltje en er voor een veranda bouwde. En zo kreeg het café zijn specefieke karakter.

Begin 1984 verwoestte een brand bijna het hele gebouw. Alleen de gelagkamer bleef behouden. Na twee jaar werd de nieuwbouw gestart en op 16 december 1986 werd café Het Vergulde Ros door burgemeester F. Niemeijer te paard heropend. Dat de paardenhandel nog alom een stempel drukt op het café is te zien aan de aankleding en de vele afbeeldingen van paarden.

Sinds eind vorige eeuw heeft café Het Vergulde Ros de bakens verzet van bruin café naar eetcafé. Aan het café zoals eerder beschreven is niks veranderd. Met een eenvoudige, maar duidelijke kaart, hopen wij het iedereen naar de zin te maken. Onze keuken: een strak georganiseerde keuken met veel verse ingrediënten, creativiteit en zoals we het hier in de buurt zeggen: Mit een goed stuk vleis. Ook zijn gasten erg enthousiast over onze visgerechten en onze vegetarische kaart. Naast onze reguliere kaart staan op ons maandmenu extra gerechten om ook voor afwisseling te zorgen. Deze zijn net als onze menukaart ook op de site te zien, namelijk onder het kopje maandmenu.